PrePress

Onze pre-press afdeling is uitgerust met de modernste apparatuur op het gebied van DTP. Uw ideeën kunnen wij vertalen en omzetten naar een verwerkbaar eindproduct.

Door de plaatsing van een AGFA AVALON plaatbelichter met een Arkana ontwikkelmachine eind 2019, gebruiken we zeer weinig ontwikkelingsproducten en veel minder water.

De meest voorkomende grafische programma's (InDesign, Illustrator, Photoshop, Quark X-press) zijn bij ons voorhanden. Van scannen tot computer-to-plate. Drukkerij De Melle heeft de hardware, software, de technische infrastructuur en know-how in huis om de vele verschillende types bestanden te kunnen verwerken.

Hoe u bestanden aanleveren

Om een optimaal en verzorgd drukwerk te kunnen afleveren zijn er belangrijke regels i.v.m. het aanleveren van de files voor het te drukken werk.

OPMAAK - LAY-OUT

• Quark X-Press • Indesign • PDF (high-resolution) Gelieve indien nodig een afloop (bleed) van 3mm te voorzien, dit is belangrijk bij de afwerking Tip: Quark en InDesign hebben allebei een functie om al het gebruikte materiaal te verzamelen.

BEELDEN

Photoshop .eps - .tif - .jpg (high-res) >> 100% en 300 dpi (hoger indien nodig). Quadri beelden in CMYK.

TEKENINGEN - LOGO’S

Illustrator .eps of .ai

LETTERTYPES

Vergeet niet, indien nodig, de gebruikte lettertypes mee te leveren of om te zetten in curves.

Print

In drukkerij beschikken wij over 4 vellen- en 2 rotatiepersen. We drukken er tot 10 kleuren in 1 drukdoorgang, en dit tot op papier van 40 gram.

Al onze drukpersen zijn uitgerust met een inline beeldcontrolesysteem. Hiermee controleren wij al onze drukvellen op eventuele fouten tegenover uw aangeleverde pdf.

Postpress

Sinds 1990 specialiseerde Drukkerij De Melle zich verder in grafische eindproducten voor diverse sectoren. Onze core-business is het drukken en vouwen van leaflets voor zowel nationale als internationale klanten. Wij produceren leaflets, booklets, spelregels en gebruiksaanwijzingen. Gevouwen van groot tot klein, kruisplooi, zigzag, parallel of plano. Daarnaast kunnen leaflets voorzien worden van een non-permanente verlijming of een zelfklevende label. Ook hebben we de mogelijkheid om leaflets te stansen, verlijmen en vouwen in één doorgang op onze machine.

Al onze vouwmachines beschikken over een inline-controlesysteem dat alle leaflets die worden geproduceerd controleert.

Brengt u een nieuw product op de markt waarbij een leaflet moet toegevoegd worden? Neem dan contact met ons op.