Geschiedenis

Neem contact op

De Melle werd eind jaren ‘60 opgericht als een kleine commerciële drukkerij door Frans Daniels. Dit bleef zo tot er in 1992 een farmaceutische drukkerij werd overgenomen. Door deze overname en de expansie die onze firma kende moest er gezocht worden naar een nieuwe locatie. Sinds 1995 zijn we dan ook gevestigd op het industrieterrein Veedijk te Turnhout.

De firma groeide uit tot een commerciële groep onder leiding van Guy Daniels.

In 1998 namen we prepress bedrijf DPB over om zo onze klanten een totaalpakket te kunnen aanbieden van ontwerp tot afgewerkt product. Later dat jaar behaalde Drukkerij De Melle haar ISO9002 certificering.

Ondertussen bleef de firma groeien waardoor en in 1999 werd gestart met de bouw van een nieuwe productiehal waar onze postpressafdeling haar onderkomen vond.

In 2003 kreeg onze prepressafdeling zijn eerste upgrade met de plaatsing van een AGFA Excalibur plaatbelichter Filmen werden verleden tijd, enkel nog CTP. Deze werd in 2007 vervangen door een AGFA Avalon om de stijgende productie van platen te kunnen volgen.

In 2013 werd er gestart met de bouw van een volledig nieuw pand (fase 1 – project 2020), 2 productiehallen (+500 m2). Initieel werden hier het papiermagazijn en de uitgebreide postpress-afdeling in ondergebracht.

In 2019 werd gestart met de laatste fase, de plaatsing van 3 productiehallen en een volledig up-to-date kantoorgebouw dat in dienst werd genomen januari 2020. Hiermee ging een adreswijziging gepaard, vanaf nu zijn we gevestigd aan de Treskesdijk 1 te Turnhout.

2 jaar later, in augustus 2021 heeft ons eigen rooftop zonnepark zijn eerste kWh opgebracht.

Eind 2022 zijn we begonnen aan onze eigen windturbine. Vanaf augustus 2023 produceert deze ook groene energie voor ons.